Vodka Wyborowa

Klasyczna

Proces produkcji wódki Wyborowa rozpoczynamy od selekcji najlepszych odmian polskiego żyta. Wszystkie pochodzą z lokalnych upraw w Wielkopolsce. Dzięki tej selekcji znaną wszystkim, klasyczną wódkę Wyborowa charakteryzuje wyrazisty smak przełamany subtelną słodyczą.

Połączenie kilkusetletnich polskich tradycji gorzelniczych i nowoczesnych osiągnięć technologii sprawia, że Wyborowa zyskała miano naszego narodowego dziedzictwa.
Do tej pory została doceniona nie tylko w Polsce, ale także na 70 światowych rynkach, o czym świadczą liczne nagrody i wyróżnienia przyznawane wódce Wyborowa od dziesięcioleci. Dziękujemy!

Nagrody

Wyjątkowy smak wódki Wyborowa jest doceniany
nie tylko przez smakoszy, ale i ekspertów
w świecie alkoholi mocnych

Wódka też ma smak

Wyborowa to alkohol o bogatym i zaskakującym wachlarzu smaków i aromatów.

Zapach

Zapach świeżego, razowego bochenka chleba przełamanego orzechową nutą

Smak

Smak o delikatnej teksturze, z wyczuwalnumi nutami orzecha brazylijskeigo i razowego chleba, subtelną słodkość i zbalansowaną kremowość

Finisz

Finisz trwa świeżością i orzechami

Gordon Brown, autor "Classic Spirits of the World" stwierdził, że Wyborowa to prawdziwa klasyka gatunku o czystym i przejrzystym charakterze.

Polska Wódka

Wyborowa spełnia restykcyjne wymogi definicji Wódki Polskiej.

Wyprodukowana z żyta

Wyprodukowana z żyta

Żyto pochodzące z Polski

Żyto pochodzące z Polski

Jedynym dodatkiem jest woda

Wyprodukowana wg tradycyjnej receptury, jedynym dodatkiem jest woda

Polish Vodka Assocation

Polish Vodka Association
to niezależna organizacja gwarantująca, że wódka z poniższym oznaczeniem faktycznie spełnia wymogi definicji polskiej wódki.

Produkcja wymaga perfekcji

Doskonała receptura wynika z rygorystycznych, wieloetapowych procesów produkcji.

Produkcja

Czy wiesz że...

...aby właściwie poczuć smak wyborowej, najlepiej kosztować jej z zachowaniem tych zasad:

  • idealna temperatura podania Wyborowej
  • spożywaj w totoczeniu o temperaturze pokojowej
  • nie miksuj zmysłów, nie wąchaj wódki przed jej wypiciem
  • najlepszy kształt kieliszka: tulipan lub cylinder
  • nie śpiesz się, poczuj finisz smaku
  • w trakcie degustacji pij dużo wody